някои знае ли каде се намира в копето,алармата на 146?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане и колебания относно 146
Collapse
X
-
Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
Re: ?
Първоначално публикувано от My_angelИмам едно питане:
Искам да сложа на колата газова или метанова уредба, но не мога да реша кое ще е по-добре?Притесняваме да не клекне много задницата, а и да не ми изчезне напълно багажника.
Comment
-
Първоначално публикувано от trouble
Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...
А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?
Comment
-
Първоначално публикувано от My_angelПървоначално публикувано от trouble
Пълен метанов инжекцион с 1 или 2 бутилки с общо количество 9-11 кг., ще ти свърши чудесна работа. Задницата ти ще клекне и багажника наполовина ще изчезене, но не е болка....няма да товариш много буркани от село (тва в рамките на шегата)....Ще ти бъде по-евтино доста. Но имай предвид, че се забелязва тенденция по отношение на покачването на цените на кило метан....Скоро имам чувството, че на газ и метан ще бъде едно и също да караш и съвсем малко по-евтино от на бензин. Но засега най-доброто решение е на метан. Това, че метана скапва двигателя са пълни глупости...Ти тая кола я я търкалящ 2-3 години я 5, не се знае. Другата ми кола има метан от 3 години, преди това сигурно още 3 год. е била на метан в Италия...Извод: перфектна...
А знаеш ли къде мога да намеря такива бутилки и колко ще ми струват?
Comment
-
Първоначално публикувано от troubleВиж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....
Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от My_angelПървоначално публикувано от troubleВиж тук http://metan-bg.com/ ...2 бутилки от по 30л. ще то осигурят почти 11 кг. метан.....аз лично на Фиата изминавам с това количество към 150км. градско зимата и към 190 лятото, а извънградско до 250 км....но все пак твоята кола е друга и разхода е друг, но не вярвам да е голяма разликата все пак....
Ами мойта кола е Алфа 146 1.4 TS
Comment
-
Здравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглеждаКато се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя...
Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет...
Comment
-
Аз имам 146 1.6 боксер на метан,купих я преди година и 3 месеца,да ви кажа първите 8 месеца никакви проблеми нямах(с изключение на един скъсан тампон на двигателя) ама от Юли месец като се почна,първо взе да загрява на градско,после взе да загрява и на дълаг път,и така до Декември,хиляда диагнози ми поставиха и накрая като я сложиха на операционната излезе 4е и двете глави на двигатела са спукани.Дадох 600 лева за ремонт и части,и познаите кво сега пак загрява,направо не знам кво да правя вече
Comment
-
Много си я обичам алфичката ама защо така загрява,главите ги смениха-ок,термостата го смениха -ок,но температурата продалжава да шари нагоре надолу.Преди когато беше добре на дълаг път държеше 83 градуса а сега стрелката постоянно е в движение от 80 до 97-100 градуса,термустата явно отваря,заштото като стигне 96 градуса и температурата пада но според мен не е нормално така,а и този цикъл като се повтори 7-8 пъти вече не може да свали до 80 а сваля само до 90градуса.Какво може да и има,помогнете със съвет.
Аз си мисля че може да е от водната помпа,да не и е достатъчен дебита на вода,и малкия кръг на охлаждането да не работи,и се охлажда само от термостата.Когато е запалена и стои на място пък няма никакво охлаждане,директно удря 100 градуса.Изведох си бутон за перките да ги пускам принудително,но и те почти нищо не охлаждат,има ефект само като е на място.Термустата го смениха ама не е нов,вазможно ли е да е от него?
Comment
-
Първоначално публикувано от GUESS WHOЗдравей my_angel, и аз съм пред същата дилема като теб преди - да я купувам ли или не.....И на мен много познати ми казват че лесно се чупела и не си струвало, ама нали знаеш че за нас жените най - важно е как изглеждаКато се качих в нея си казах - това е моята кола!ама баща ми взе да ме разубеждава, че лесно им се чупели двигателите, защото негов познат си купи такава и след 2 месеца му се случило точно това.И не само той както казах споделя това мнение, но аз все още много се чудя...
Някой може ли да даде мнение по въпроса с двигателя и изобщо като цяло.Наистина имам нужда от съвет...
....Надявам се скоро да те поздравим като добре дошла
Comment
Comment